AKVADİ MACERALARI

Edebiyat ve kitaplarla ilgili tüm konular hakkında burada konuşabilirsiniz.

Moderatör: Edebiyat Kulübü

Re: AKVADİ MACERALARI

Mesajgönderen Nightmare » Cmt Şub 20, 2010 2:34 am

Biz Nilla'yla merak içinde büyücüye bakarken Tosuh bizi ondan uzaklaştırdı. Kısa süre sonra konuşma yeteneğimiz geri gelmişti.

Nilla bunu fark eder etmez ağzını açmıştı ki Tosuh sert bir bakışla onu susturdu.

"Siz siz olun, Asul'karen büyücülerine bulaşmayın. Bize yardım etmiş olsalar bile son derece tekinsiz bir gruptur, ayrıca her zaman kendi çıkarlarını ve şu garip deneylerini düşünürler."

Benim de kafamda en az Nilla kadar soru olsa da sesimi çıkartmadım. Gün hızlı başlamıştı. Olanlarla ilgili bir şarkı bile yazabilirdim.
All goods and evils have nightmares.

Nightmare
Zindan Efendisi

Mesajgönderen Seffah » Sal Mar 02, 2010 4:45 pm

Nilla'nın şarkı yazabileceği olay sayısı daha fazla olmalıydı ki önümüzdeki birkaç dakika içinde kulaklarımızı tıkama ihtiyacı duyduk. Fakat o gevezeliğini birden bire kesti ve kulağa yabancı gelen bir sesle, "Ben acıktım, yaa." dedi.
Tosuh arkasını dönüp, "Erzak çantamız sende, unuttun galiba." diyince hepimizin gözleri açıldı.

Goblinin aldığı çantayı geri alacak vaktimiz olmamıştı ve çanta hala o gerideki büyücünün yanındaydı.
Yazılarım için ---> Nihrir Silverpeck

Kullanıcı avatarı
Seffah

Mesajgönderen Nightmare » Sal Mar 02, 2010 8:53 pm

Geri dönmek için ne kadar ısrar ettiysek de Tosuh'u ikna edememiştik. Cüce yakında Mercan Kıyıları'na varacağımızı ve sınırda güzel bir han olduğunu söylüyordu.

Karnımızdan gelen guruldamalar gittikçe yükselirken ilerlemeye devam ettik. Gün batımında Mercan Kıyıları'na ve bahsettiği hana varmıştık. İçerden Nilla'nın söylediklerinden çok daha güzel bir şarkı sesi geliyordu.

Nightmare
Zindan Efendisi

Mesajgönderen Reavelyn » Cmt Mar 06, 2010 2:10 pm

Nilla'ya kaydı bakışlarım ister istemez. O da şarkıyı duymuştu, hatta yüzüne bir de gülümseme yayılmıştı. Ben de gülümseyerek yürüdüm.

Handan içeriye girdigimizde 3 tane elf, yerden 3-4 ayak yüksekte, sahne haline getirilmiş bir yerde gösterilerini sunuyordu. Biri flüt çalıyordu, bir başkasının elindeyse bir gitar vardı. Önlerinde de bir dişi muhteşem bir dans gösterisi sunuyordu. Şömineden gelen çatırtı sesleriyle bile uyum içindeki bu müzik bizi, ve muhtemelen içerideki bütün müşterileri büyülemişti. Etkilenmemiş görünmeye çalışan Tosuh konuşmaya başladı:

'' Elfler ve onların saçma müzikleri. Bu müzigin üstüne burada bulmayı umabilecegim tek şey soguk bir bira. Ancak, kesinlikle eminim ki Karlı Daglar'da içtigim biraları... Ne biraları, orada içtigim suya bile yaklaşamayacak derecede kötü bir birayla karşılaşacagım. ''
dedi aksi bir sesle.

Sahneyi ve hanı rahat gören, cam kenarındaki bir masaya oturdugumuzda hancı yanımıza geldi:

'' Ne arzu ederdiniz ? ''

Reavelyn

Mesajgönderen Nightmare » Çrş Mar 10, 2010 12:06 am

Kısa bir süre düşündükten sonra,

"Cüce su... aman bira istiyor. Biz de elf şarabı alabiliriz eğer varsa."

Hancı başını sallayıp uzaklaştı. Nilla merakla yüzüme baktı. "Daha önce hiç şarap içmemiştim, nasıl bir şey?"

Tosuh homurdandı. "Pahalı bir şey..."

"Ben de içmemiştim." dedim Tosuh'u duymazdan gelerek, "Ama hep merak ediyordum."

İçkilerimiz kısa sürede geldi. Bu arada gösteri de sona ermişti. Handaki herkes elfleri alkışladı. Tabii Tosuh hariç. O birasına yumulmuştu bile.

Nightmare
Zindan Efendisi

Mesajgönderen Seffah » Cum Mar 12, 2010 4:46 pm

Aradan birkaç dakika geçmişti ki Tosuh sakkallarından akan birayı kolunun tersiyle silip ortaya okkalı bir geğirme saldıktan hemen sonra Nilla ayağa kalktı.

"Byen de şharkı söhyliyychem.."

Biraz başım dönmeye başlamıştı ki Nilla nın sözleri aklımda yankılandı. Ben onun omzunu tutamadan koşa koşa sahneye çıktı.

Tosuh bir bira daha isteyecekti ama Nilla elinden kaçtığında gözlerini açıp "Haydaaa..." diye homurdandı.
Yazılarım için ---> Nihrir Silverpeck

Kullanıcı avatarı
Seffah

Mesajgönderen Nightmare » Çrş Mar 17, 2010 9:46 pm

Nilla'nın peşinden onu tutmak için gittiğimde ben de kendini sahnede buldum.

Nilla eski ve sevilen bir gilis melodisini mırıldanmaya başlamıştı bile. Enstrumanımı çıkartıp ona eşlik etmeye başladım.

Handaki herkes bize dönmüş tempo tutuyordu. Sonra yarattığım müziğin havada büyüsel dalgalara dönüştüğünü hissettim. Handaki herkes bu dalgaların içinde yüzmeye başlamıştı sanki.

Nightmare
Zindan Efendisi

Mesajgönderen Phoenix » Sal Mar 30, 2010 10:32 pm

Herkes kendisini müziğe öylesine kaptırmıştı ki, han kapısının aniden büyük bir gürültü ile duvara çarpması herkesi yerinden sıçratmıştı. Bütün dinleyiciler, kapıyı kimin ya da neyin böylesine açtığını görmek için başını çevirdi. Dışarısı iyice kararmıştı ancak yine de içerdeki ışığın etkisiyle dışarda tuhaf bir sis tabakası seçiliyordu.
Kapı çarpmanın etkisiyle hala sallanıyordu. Bir süre kimse ne olduğunu göremedi ancak yerde bir adam yatıyordu ve kanlar içindeydi. Biraz dikkatli bakınca, kanın bir kısmının sallanan kapıya da bulaşmış olduğu seçilebiliyordu. Biraz sonra sessizliği bozan yerde yatan adam olmuştu.

"Y..yardım..yy.yardım e..din..."

Çoğu kişinin tavırlarından korktuğu belli oluyordu ve bu korku hiç doğal değildi sanki gittikçe daha kontrol edilemez bir hal almıştı. Kimse adama yaklaşmak istemiyordu ancak kafamı çevirince Nilla'nın adama doğru ilerlediğini gördüm. Tosuh da bu durumu farketmiş ve ondan önce atılmıştı. Garip bir şekilde sakin görünüyordu. O sırada ikisinin de adamı tanımış olduğunu fark ettim. Bu bizi goblinlerden kurtarıp ormanın dışına gönderen Asul'karen büyücüsüydü.

"Fena hırpalanmışsın ne yapabileceğimize bir bakal..." ancak tuhaf his iyice yaklaşmıştı ve Tosuh cümlesini tamamlayamadan kendisini göstermişti.
Karanlığın içinden bir tıslama duyuldu ve sislerin arasından çıkan dev bir dokunaçın adamı kavradığını gördüm. Büyük ihtimalle Tosuh'da farketmişti çünkü tanrısının adını sayıklamaya başlamıştı şok içerisinde. Bir kaç saniye içerisinde adam sislerin arasına çekilmişti. Bana asırlar kadar uzun gelen bir süre boyunca kimseden bir çıt çıkmadı ve kimse kıpırdamadı. Ancak Tosuh bu sessizliği bozdu ve hanın kapılarını kapatmak için harekete geçti.

"Acele edin ve kapıyı sağlamlaştırmak için bi kaç parça eşya yığın." fısıldıyordu. "ve sakın ama sakın gereksiz gürültü yapmayın, burda olduğumuzu farketmemeli..."

"Kim?" diye fısıldadım merak korkularımı bastırıyordu. Ancak Tosuh cevap vermedi, zaten o sırada dışarıdan gelen acı feryatlar tehlikenin boyutlarını hayal gücümüzün ötesine taşımaya yetiyordu.
Resim
...............................................A harfinin altındaki yeşilli bayan beni temsil ediyo XD.......................................

Kullanıcı avatarı
Phoenix

Mesajgönderen Nightmare » Prş Nis 01, 2010 10:19 pm

Tosuh, çığlıklarla sislere karışan Asul'karen büyücüsünün ardından hanın kapılarını elinden geldiğince kapadı.

İçeri baktığımda çoğu kişinin korkuyla geri çekilmiş olduğunu gördüm. Önde sadece yayını eline almış dişi bir elf kalmıştı. "Ona yardım etmeliyiz." dedi güzel sesiyle. "Aranızda şifa yeteneğine sahip kimse var mı?"

"Ssadece hakedenler için..." diye tısladı bir ses. Handaki kalabalığın arkasındaki merdivenlerden cüppeli bir marand iniyordu. Elf yayına bir ok koyarak maranda doğrulttu.

"Geri dur yılan!"

"Kesin tartışmayı!" diye bağırdı Tosuh. "Dışarda çok daha ciddi problemlerimiz var."

Nightmare
Zindan Efendisi

Mesajgönderen Amras Phoenix » Pzr Nis 25, 2010 8:34 pm

Asul'Karen büyücüsünün çığlıkları zayıflarken hana da bir sessizlik çökmüştü. Nilla'ya baktığımda onun hanın en tekinsiz yerlerden birinde, pencerelerden birinin yanında meraklı gözlerle bir maranda, bir kapıya baktığını gördüm. Hangisi daha ilginç diye karar vermeye çalışıyor gibiydi.

Ben Nilla'nın marandın pullarını çekiştirmemesi için dua ederken, marandın ürkütücü sesi sessizliği bozdu ve dikkatimi dağıttı.

"O yaratık... Gün ışssığına ait bir yaratık değil..."

"Senin gibi yani..." Elf yayını gevşetmişti fakat yaya takılı okulun ucu hala marandı gösteriyordu. Marandla elfin arasının daha fazla kızışmasını engellemek için Tosuh araya girdi.

"Peki bu şeyle nasıl savaşacağımız konusunda fikri olan?"

Diğerleri cevap veremeden, dışarıdan yeni bir çığlık duyuldu. Tosuh çığlığı anında tanıyarak bembeyaz kesilirken, ben de içgüdüsel Nella'nın en son durduğu yere baktım.

Nella handa yoktu. Daha önce hiç alışık olmadığım türden bir korku tüm bedenimi kaplarken fark ettim ki, Nella dokunaçların marandlardan daha ilginç olduğuna karar vermişti...
Amras Phoenix...

Kullanıcı avatarı
Amras Phoenix

ÖncekiSonraki

Dön Edebiyat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir